Categorized | MEDIU

80 de voluntari au curatat de deseuri Parcul Natural Vacaresti

Voluntariat in Parcul Natural Vacaresti

Sambata 10 iunie, in Parcul Natural Vacaresti timp de doua ore, peste 80 de voluntari s-au mobilizat in cadrul unei operatiuni ecologice.

Participantii au primit saci de gunoi, precum si un echipament adaptat, cu scopul de a strange cat mai multe deseuri si a curata spatiul verde. Pe toata durata evenimentului, voluntarii au putut beneficia de prezenta mai multor asociatii, pentru a sensibiliza publicul larg asupra provocarilor legate de mediu, dar si pentru a incuraja reciclarea deseurilor.

In urma evenimentului, o tragere la sorti va desemna cinci castigatori, care vor fi recompensati cu plase colorate pentru colectarea selectiva a deşeurilor.

„Voluntariat in Parcul Natural Vacaresti” face parte din proiectul V.I.V.R.E. (Villes Intelligentes et Vertes en Roumanie et en Europe), initiat de Ambasada Frantei in Romania pe tematica oraselor durabile si inteligente, cu scopul de a pune bazele unor actiuni pe teritoriul Romaniei. Proiectul vizeaza atat autoritatile publice nationale si locale, cat si mediul de afaceri, cel universitar si publicul larg. De asemenea, pe parcursul acestui an, vor fi organizate dezbateri, activitati educative, conferinte si competitii, pe o gama larga de subiecte precum transport, gestiune de deseuri, cladiri si energie, biodiversitate, orase inteligente si agricultura urbana.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Bucuresti si Asociatia Parcul Natural Vacaresti, in parteneriat cu Organizatia Ecotic, Let’s Do It, Romania!, Every Can Counts si,Institutul National de Cercetare Cantacuzino, si cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Sigurec, OTI, Decathlon, Carrefour si Leroy Merlin. (A.D.).

 

Tag-uri: , , , , ,
Concordia 2%
Global Compact Romania
Concordia - brutaria
CSR Academy
IMM Responsabil Social
Roalimenta
CSR Nest
CRCA

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031