Orange susține TrashHack – Primul Hackathon dedicat curățării planetei de deșeuri

Pe 24 noiembrie, “Let’s Do It, Romania!” și “Let`s Do It, World!” organizează TrashHack, primul hackathon creat pentru a identifica și curăța întreaga planetă de deșeuri.

TrashHack Partner este Orange România, companie ce investește în proiecte de digitalizare a României. 40 de dezvoltatori vor combate deșeurile cu linii de cod, lucrând la noi caracteristici pentru aplicația de mobil World Cleanup.

Dezvoltatorii care doresc să ia parte la TrashHack au șansa de a câștiga premii în valoare totală de 4.300 euro ce constau în Camere GoPro, Bean bag-uri personalizați, vouchere pentru produse electronice și multe alte surprize, acordate de Orange România. Înscrierile se fac pe www.trashhack.com iar documentele se găsesc la adresa: https://github.com/letsdoitworld/World-Cleanup-Day.

Evenimentul va avea loc pe 25 noiembrie, de la ora 9:00 la Techhub (Strada Nicolae Filipescu 39-41, București).

Programul evenimentului:

  • 9:00 – Înregistrare
  • 10:00 – Deschiderea evenimentului
  • 11:00 – Prezentarea ideii și formarea echipelor
  • 12:00 – Incepe Hacking-ul!
  • 14:00 – Prânz
  • 16:00 – Hacking-ul continuă!
  • 20:00 – Demo
  • 21:00 – Ceremonia de încheiere

Aplicația de mobil World Cleanup este disponibilă gratuit pentru Android și IOS, a fost dezvoltată inițial de compania Qualitance pentru România, cu scopul de a identifica grămezile de deșeuri din natură și de a le raporta către autorități prin intermediul voluntarilor digitali din toată România. Peste 840 de zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descarcată gratuit de aproximativ 9.200 de voluntari digitali.

Ulterior, aplicația de mobil a fost preluată la nivel internațional, o nouă versiune a acesteia fiind dezvoltată pentru fundația Let`s Do It, World! – comunitatea țărilor care au organizat până acum “O Zi de Curățenie Națională”, ce numără în prezent 113 țări și 20 de milioane de voluntari. Aplicația va fi folosită pentru a identifica grămezile de deșeuri de pe întreaga Planetă, pentru a fi curățate într-un eveniment mondial: World Cleanup Day, ce va avea loc pe 15 septembrie 2018.

Ca parte din programul său de responsabilitate socială, Orange susține atât zona de inovație, cât și educația digitală. În prezent compania derulează și programe pentru copii prin inițiativa #SuperCoders, contribuind astfel la dezvoltarea domeniului IT&C din România.(A.D.).

 

 

2017-11-24T15:14:49+00:00 November 24th, 2017|MEDIU|

About the Author:

Categories