PepsiCo triplează cantitatea de plastic reciclat în producția de PET-uri

PepsiCo și-a prezentat obiectivul de a realiza ambalajele sale din plastic reciclat (rPET) în proporție de 50%, până în 2030, în țările din UE, cu un țel intermediar de 45%, până în 2025. Prin atingerea acestui obiectiv, compania va tripla cantitatea de plastic reciclat pe care o folosește, până la echivalentul a peste 50.000 de tone de rPET.

Anunțul vine în sprijinul campaniei voluntare derulate de Comisia Europeană privind utilizarea plasticului reciclat, care prevede ca, până în 2025, zece milioane de tone de plastic reciclat să fie folosite în realizarea de produse noi pentru piața europeană.

Obiectivul PepsiCo acoperă toate țările din UE până în 2025, vizând toate brandurile  de băuturi din portofoliul companiei, care utilizează ambalaje din PET (principalul material folosit de companie pentru îmbutelierea băuturilor), inclusiv Pepsi, Pepsi MAX, 7Up, Tropicana și Naked. Acesta se va aplica în cadrul tuturor operațiunilor legate de producerea băuturilor companiei PepsiCo și a fost, de asemenea, acceptat de către partenerii de îmbuteliere în franciză.

Obiectivul stabilit pornește de la viziunea globală a companiei PepsiCo, ”Performanță cu Scop”, care include ca scop realizarea de ambalaje din materiale 100% reciclabile, compostabile sau biodegradabile, și de a reduce impactul lor asupra mediului până în 2025.  Compania estimează că, în prezent, 90% din ambalajele băuturilor sale, folosite la nivel mondial, sunt complet reciclabile.

PepsiCo utilizează deja într-o proporție foarte mare ambalaje din plastic reciclat, conforme  standardelor de calitate din industria alimentară, folosind aproximativ 13% rPET (recycled PET) în operațiunile sale de îmbuteliere din UE, în 2017.

Silviu Popovici, președinte și director executiv al operațiunilor PepsiCo din zona Europei şi Africii Subsahariene, a adăugat: “Noi, la PepsiCo, ne-am asumat răspunderea de a proteja mediul înconjurător și de a găsi modalități sustenabile de fabricare a produselor. În ultimii ani, am participat la numeroase inițiative care au avut misiunea de a promova o cultură care sprijină și încurajează recuperarea și reciclarea ambalajelor, în Uniunea Europeană. Sunt fericit să vă anunț, că vom trece la următorul nivel în utilizarea plasticului reciclat în ambalarea produselor noastre, lucrând să atingem și să depășim acest țel nou în următorii ani. Ne dorim ca până în 2030 să ne atingem obiectivul: 50% din ambalajele noastre de tip PET să conțină material obținut prin reciclare”.

PepsiCo este membru al New Plastics Economy, o inițiativă apărută în urmă cu trei ani, condusă de Fundația Ellen MacArthur, care lucrează cu parteneri implicați în susținerea durabilității ambalajelor și care doresc construirea unui sistem de reciclare complex.

O parte esențială pentru creșterea disponibilității materialelor plastice reciclate, potrivite pentru reutilizarea în realizarea ambalajelor, este asigurarea faptului că sticlele sunt mai degrabă stocate în sistemul de reciclare, decât în mediul înconjurător. În plus față de participarea la sistemele de responsabilitate extinsă a producătorilor (EPR) din întreaga Uniune Europeană, PepsiCo este partener la programele de creștere a ratelor de recuperare și reciclare. Acestea includ campanii de educare și promovare pentru consumatori, cu privire la activitatea de reciclare, inclusiv campanii de etichetare on-pack, cum ar fi “Jede Dose Zählt: Recycling ohne Limit” din Austria și ” Vous triez, nous recyclons”, o campanie de consum din Franța, care promovează importanța sortării deșeurilor și reciclabilitatea sticlelor din plastic. (A.D.).

 

 

 

2018-09-10T17:34:57+00:00 September 5th, 2018|MEDIU|

About the Author:

Categories