239 de copii, tineri si adulti din grupuri vulnerabile din Ploiesti au beneficiat de servicii integrate gratuite

Organizatia Umanitara CONCORDIA anunta incheierea primului an de implementare a proiectului „Servicii integrate gratuite pentru familii din zone dezavantajate“.

In urma cu un an, CONCORDIA a primit un grant in valoare de peste 157.000 de franci elvetieni din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa destinat dezvoltarii serviciilor integrate pentru familiile aflate in situatii de saracie si vulnerabilitate sociala din Ploiesti, prin sprijin in integrarea lor sociala, educationala si profesionala.

In aceasta perioada, 53 de copii au beneficiat de suport educational si activitati complementare in cadrul centrului de zi, 22 de tineri au primit consiliere si sprijin pentru continuarea scolii, a unor cursuri de formare profesionala sau sprijin pentru angajare. 164 de adulti au beneficiat de servicii ocupationale, consiliere, sprijin in gasirea unui loc de munca sau au urmat cursuri de formare profesionala. Serviciile furnizate in comunitate au vizat consilierea a 35 de familii privind prevenirea abandonului scolar si familial, informare privind sanatatea, igiena, educatia copiilor, sprijinirea in vederea accesarii serviciilor publice si gasirea unui loc de munca. Aceste activitati au fost desfasurate in cadrul Centrului de servicii pentru copii si familii Casa Alexandra din Ploiesti si prin echipa mobila prezenta pe teren in diferite cartiere ale Municipiului Ploiesti.

Proiectul se va desfasura si in anul 2017, iar pe termen lung rezultatele se vor regasi in cresterea incluziunii sociale a persoanelor cele mai defavorizate, prin reducerea ratei somajului, reducerea abandonului scolar, imbunatatirea conditiilor de viata si, evident, la dezvoltarea comunitatii in care traiesc. (A.D.).

 

 

 

 

 

2017-04-10T12:48:42+00:00 April 10th, 2017|ONG [track]|

About the Author:

Categories