Categorized | ONG [track]

30 de tineri sprijiniți de CONCORDIA prin intremediul unei finanțări oferite de Consiliul Județean Prahova

foto concordia

Organizația Umanitară CONCORDIA a demarat proiectul „Tinerii pregătiți ca cetățeni activi și responsabili în comunitate“ pentru integrarea socială și dezvoltarea personală a tinerilor proveniți din grupuri vulnerabile din Prahova. Proiectul este sprijinit de Consiliului Județean Prahova pe o perioadă de 5 luni printr-o finanțare de 6.000 de euro.

Acesta se adresează unui număr de 30 de tineri din grupuri vulnerabile din Ploiești, cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani, lipsiți de sprijinul familiilor naturale, instituționalizați sau post-instituționalizați, cu abilități reduse de relaționare la nivelul comunității și cu alte grupuri de tineri și care se confruntă cu dificultăți legate de integrarea educațională, alegerea parcursului educațional și profesional.

În cadrul programului vor fi implicați șase voluntari care vor derula împreună cu tinerii jocuri de rol și activități de grup pe diferite teme de interes:  cunoașterea vieții publice locale, relaționarea cu autoritățile, lucru în echipe pentru susținerea unor puncte de vedere cu privire la teme comune tinerilor, participarea la decizie în grupul de prieteni, structuri asociative ale tinerilor și perspective.

De asemenea, un grup de până la 10 tineri, sub îndrumarea unui profesor de dans popular, vor participa la repetiții și vor lua parte la evenimente publice din Ploiești organizate în această toamnă. La finalul proiectului, cu toții se vor bucura de o excursie tematică în Județul Prahova. (A.D.).

 

 

Tag-uri: , , , ,
CSR Academy
CRCA
Global Compact Romania
CSR Nest
IMM Responsabil Social
Roalimenta
Concordia 2%
Concordia - brutaria

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031