4000 de pacienți sociali beneficiază de ecocardiograf

Parteneriatul Kaufland România cu Fundația Inovații Sociale Regina Maria s-a materializat recent printr-o donație reprezentată de un ecocardiograf performant, o contribuție în valoare de 50.000 euro pentru dotarea policlinicilor sociale ale Fundației.

În cadrul proiectului ”Împreună oferim sănătate și demnitate”, Kaufland a acest aparat performant care va ajuta în mod direct 4.000 de pacienți sociali, fără venituri și asigurări medicale să li se îmbunătățească starea de sănătate dar și pacienți asigurați, cu venituri mici și foarte mici, vârstnicii fiind categoria care are cea mai mare nevoie de astfel de investigații. Pacienții sociali vor beneficia astfel de șansa unor investigații cardiologice moderne care vor duce la diagnosticarea precoce a bolilor cardiace dar și la monitorizarea mult mai bună a pacienților existenți.

”Afecţiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate din România. Din cele aproximativ 250.000 de decese înregistrate în rândul românilor, aproape 150.000 au avut cauze cardiovasculare, de 3 ori mai multe decât decesele ca urmare a afecțiunilor oncologice. (European Heart Network raport în anul 2017). La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, iar unul din zece pacienţi moare. În aceste condiții, decizia Kaufland România de a veni în sprijinul pacienților noștri sociali  este extrem importantă și pot spune salvatoare pentru mulți dintre ei, dacă ținem cont că sunt pacienți care nu au asigurări sau venituri sau poate au pensii foarte mici și nu pot accesa asemenea servicii”, spune Dr. Wargha Enayati, medic cardiolog la Fundația Inovații Sociale Regina Maria. (A.D.).

2018-02-07T19:00:58+00:00 February 7th, 2018|ONG [track]|

About the Author:

Categories