#BicicletaMeseriasa a donat 27 de biciclete pentru copiii defavorizati

A treia saptamana din Tabara Meseriasilor s-a incheiat pentru 60 de elevi din Buzau care se pregatesc sa devina mecanici. Proiectul final al elevilor a constat in reconditionarea si donarea a 27 de biciclete colectate prin campania #BicicletaMeseriasa.

In saptamana petrecuta in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, viitorii mecanici, care studiaza in scolile profesionale si liceele tehnologice din Buzau au trecut printr-o serie de ateliere de dezvoltare personala –invatand notiuni de baza despre comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial, pregatirea in fata angajatorului si responsabilitate civica – urmate de atelierele de pregatire practica.

Proiectul lor de absolvire a constat in recondiţionarea şi donarea bicicletelor colectate prin campania #BicicletaMeseriasa catre copii din centrele de plasament din cadrul Complexului Tarlungeni din judetul Brasov (din casele de tip familial Lizuca, Patrole si Buburuza). In cadrul campaniei de colectare #BicicletaMeseriasa au fost stranse 100 de biciclete, ce urmeaza sa fie reconditionate si donate in continuare copiilor aflati in situatii sociale dezavantajate.

Atelierele practice au fost coordonate de Gabriel Onofrei, Fondator al Federatiei Romane de Drift. Cu peste 20 de ani de experienta in automobile, drift si tuning, el i-a indrumat pe elevi in procesul de reconditionare al bicicletelor: demontare, reparare, vopsire, reasamblare, accesorizare cu lumini si claxoane si personalizare.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriasi au fost premiati cu o bursa oferita de OMV Petrom, in valoare de 500 de lei. Aceasta va fi acordata lunar, timp de un an scolar.

Alaturi de viitorii meseriasi, au fost prezenti in Tabara Meseriasilor si 12 profesori din scolile selectate din Buzau. Acestia au participat la cursuri de comunicare si negociere a conflictului in managmentul educational, in urma caruia au primit 15 puncte de credit.

In total, in Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei, editia 2017, vor fi pregatiti anul aceste 300 de elevi din scolile profesionale si liceele tehnologice din Buzau. Domeniile vizate in acest an sunt: petrolier, ospitalier, mecanic, textil si electric. Pana acum, prin tabara au trecut 180 de elevi, din specializarile titei si gaze, turism si alimentatie, respectiv mecanica. Urmeaza alti 120 de elevi, provenind din alte meserii cautate in judetul Buzau. (A.D.).

 

 

2017-08-21T19:34:47+00:00 August 22nd, 2017|ONG [track]|

About the Author:

Categories