Businessul din Romania sustine educatia

250.000 de tineri din Romania au dobandit competente esentiale pentru viitorul lor, prin experiente educationale de tip learning by doing, pe parcursul anului scolar 2015-2016.

Tinerii romani au beneficiat de programele internationale Junior Achievement de educatie  economica, antreprenoriala, financiara si de orientare profesionala derulate in Romania din 1993 si in lume din 1918.

Prin activitatile desfasurate la clasa si interactiunea consultantilor voluntari din comunitatea de afaceri, programele JA stimuleaza gandirea critica si spiritul antreprenorial, etica si responsabilitatea, ajutand tinerii sa-si dezvolte competente esentiale pentru profesie si pentru viata. Continutul practic al programelor vine in completarea notiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducand scoala mai aproape de viata reala. Pe parcursul anului scolar 2015-2016, 4.174 de profesori din 1.449 de institutii de invatamant au implementat aceste programe.

Elevii si profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educational complet, ce cuprinde manuale si materiale auxiliare, traininguri si webinarii, consultanta voluntara la clasa din partea JA si a unor profesionisti din mediul de afaceri, acces la competitii nationale si internationale si posibilitatea de a castiga burse si finantari pentru proiecte scolare si de business.

Programe internationale Junior Achievement se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, institutiile de invatamant si comunitatea de afaceri, avand module pentru: educatie antreprenoriala, financiara si economica, educatie pentru orientare profesionala, dezvoltare abilitati pentru viata si educatie pentru sanatate si viata activa.

In completarea programelor de baza JA, profesorii au putut realiza proiecte speciale specifice  comunitatiilor locale. Un asftel de exemplu a fost proiectul educational Drum sigur – ABCdar rutier, sustinut de Holchim Lafarge, unde peste 500 de elevi din judetele Arges, Bihor, Cluj si Dambovita au invatat cum sa fie in siguranta pe drumurile publice prin activitati practice si jocuri interactive.

Cele mai importante proiecte derulate de JA in Romania sunt: Antreprenoriatul ca solutie profesionala, dupa terminarea scolii, Scoala Antreprenoriala a Anului 2016, Antreprenoriatul social, Antreprenoriat “green” si blended learning, Educatie financiara pentru fiecare clasa, Competitia IT&Creativity si Orientare profesionala prin activitati practice. (A.D.).

 

2016-09-10T18:00:55+00:00 September 12th, 2016|ONG [track]|

About the Author:

Categories