Care-i treaba cu nONGuvernamental.org

Azi pe la 4, m-a sunat Bogdan Serban, de la Radio Guerrilla, sa ma intrebe care-i treaba cu nONGuvernamental.org. Mi-a zis ca-n doua ore intru in direct si m-a facut imediat sa ma intreb care-i treaba cu mine. Socant, de-a dreptul, n-am crezut ca voi ajunge cu gura direct la radio, povestind in 4 minute ce-am avut-n cap de-am pornit ceva. Am lucrat o perioada in presa, apoi am intrat in sectorul neguvernamental, direct in ditamai organizatia, FDSC, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cunoscuta mai ales pentru administrarea de fonduri nerambursabile pentru ONG-uri.

Am facut nONGuvernamental cu gandul ca fac un proiect, non-profit, libertate maxima… Acum cateva luni, nu prea mai aveam ocupatie, delicat zis, si asta mi-a dat ceva de gandit si mi.am amintit cat de importanta e presa de-pentru ONG(-uri). Am gasit o tema gratuita de wordpress, am zis nONGuvernamental.org, i-am zis primul meu proiect media, fara bani, fara salariu, dar (cred ca) incantat ca ar putea avea un rost si eu la fel. Am zis intai sa ajut ONG-urile, nu doar sa informez ONG-urile ca uite ce se mai intampla. Sunt deja site-uri care fac asta. Si-atunci m-am uitat la ce fac ONG-urile de-afara si am vazut ca afara e o presa profesionista si responsabila. Am inceput sa le zic ONG-urilor noastre ia uite ce fac ei, ce proiecte au, ce urmaresc ei, care-s problemele lor. Apoi mi-am zis ca nu le-ajut degeaba, ci le-ajut sa-si ajute oamenii, beneficiarii, ca de-asta exista mai toate ONG-urile. Si-am zis ca prind in lat si publicul larg, cu anumite stiri, il sensibilizez. Ia sa incerc apoi sa promovez activitatea organizatiilor neguvernamentale, alaturi de ceilalti colegi de presa. Promovare inseamna vizibilitate, daca nu transmiti ce faci, degeaba faci, nu existi. De fapt, mai rau, lumea se uita cas, cine-i asta, ce face, de unde are. Avem zeci de mii de organizatii neguvernamentale inregistrate si ce fac ele? Stim ce fac cateva, aceleasi mereu… Existi daca faci ceva, nu daca esti pur si simplu. Si mai si, nu trebuie s-o faci orisicum, ci integru, transparent, cu simt de raspundere. Iar ONG-urile sunt mult prea preocupate de  finantari si proiecte sa se mai gandeasca si la a transmite, profesionist, publicului larg ce fac ele. E-adevarat presa zice ca ONG-urile nu stiu sa se promoveze, iar ONG-urile spun ca presa e preocupata de alte subiecte si ca n-are timp si spatiu de chestii de-astea. Dar putem sa ne luam si de repsonsabilitatea presei si rolul educativ. Ziarul The Guardian din Marea Britanie unde mai trag cu ochiul are sectiuni (nu stiu daca zilnice) dedicate organizatiilor neguvernamentale. Apoi am zis ca, gratie nONGuvernamental, voi putea sa ma ajut si pe mine, normal (cu punctele de suspensie de rigoare). Ma salt si eu, dar in acelasi timp salt si sectorul neguvernamental, se salta sectorul, ma salt si eu cu el.

Cam asta-i treaba cu nONGuvernamental.org, un proiect care-a inceput, asta-i clar, cu un buget care-i zero, diverse activitati (articole), obiective, iar ce ma intereseaza pe mine e ca acest proiect media, ca orice alt proiect, sa dureze si sa aiba impact, ar fi ok.

2013-03-15T23:40:15+00:00 March 15th, 2012|C S R, ONG [track]|

About the Author:

Comments

 1. Cosmin says:

  Bine lucrat, bine gandit, mult succes!

  1. radu says:

   Multumesc

 2. Diana says:

  Felicitari! E un concept foatre interesant. Ar fi foarte util daca ar exista si o optiune de abonare la blog.

  Mult succes in continuare!

  1. radu says:

   Multumesc, Diana, blog feed-ul din subsolul paginii permite conectarea la noutati, ai incercat, nu merge?

Categories