Carrefour introduce la nivel național pungi 100% biodegradabile

Carrefour România introduce la scară națională pungile 100% biodegradabile, o soluție pentru eliminarea a milioane de pungi de plastic. Create pe baza polimerilor naturali de către un producător român, noile pungi vor fi disponibile în toate cele peste 320 de magazine din România până la finalul lunii iunie.

“Introducerea pungii biodegradabile este un pas major în viziunea noastră de a promova o viață mai bună și de a deveni lider în tranziția alimentară pentru toți, prin promovarea unei economii circulare în România, o economie care favorizează materialele biodegradabile, rapid și sigur, în dauna celor toxice pentru mediu, și care se concentrează pe prevenirea eliberării de deșeuri greu reciclabile. Implementarea aceastei viziuni Carrefour are la bază folosirea inovației și biotehnologiei dezvoltate la standarde internaționale, împreună cu parteneri locali, care sunt conectați la ecosisteme globale de inovație”, a declarat Anca Damour, Director Corporate Affairs și Comunicare Carrefour România.

Punga realizată în parteneriat cu primul brand românesc de ambalaje 100% biodegradabile – Biodeck, este fabricată din amidon de porumb și este imprimată cu cerneală pe bază de soia, special concepută astfel încât să se biodegradeze rapid (3-6 luni) și complet, fără să polueze mediul înconjurător.

Mai mult, punga este în întregime compostabilă (convertibilă în material organic de către microorganisme apărute natural) – conform certificării S0708. Pentru început, pungile 100% biodegradabile vor fi disponibile clienților Carrefour în două formate, cu o capacitate de 5kg, respectiv 7 kg.

Introducera pungii biodegradabile în rețeaua de magazine Carrefour reprezintă un moment cheie în viziunea de a promova o economie circulară. Această viziune a început încă din 2013, prin proiecte precum:

  • Sigurec, cea mai modernă soluție de colectare selectivă care există în România, dezvoltată de Carrefour, începând cu 2013, în parteneriat cu Green Group.
  • Programul de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi, „Reciclează și te recompensăm!”, dezvoltat în parteneriat cu CCR Rebat România, începând din 2014, în toate hipermarketurile din țară.
  • Ferma Bio&co, program dezvoltat de Carrefour alături de Ateliere Fără Frontiere, este un prim proiect de economie circulară în care peste 800 de tone de deșeuri alimentare vegetale (preponderent fructe și legume perimate), provenite din hipermarketurile Carrefour din București, sunt colectate și transformate în compost, utilizat ca îngrășământ natural pentru fructele și legumele cultivate la ferma Bio&co.
  • Reconect, program anual susținut de Carrefour România și dezvoltat de Ateliere fără Frontiere, prin care se încurajează protejarea mediului și susținerea educației digitale.
  • Consumul responsabil de energie în magazinele Carrefour reprezintă o implementare a sistemului de iluminare cu LED, care permite reducerea consumului cu 35% și a sistemului de refrigerare full CO2, care reduce cu până la 900 de tone/an emisiile de carbon și a cărui căldură generată de instalație este recirculată și reutilizată pentru încălzirea spațiilor adiacente. (A.D.).

 

 

 

 

2018-06-08T14:19:38+00:00 June 8th, 2018|ONG [track]|

About the Author:

Categories