Categorized | ONG [track]

Carrefour Romania si Green Group lanseaza un serviciu de colectarea uleiului alimentar

foto 2 sigurec

Carrefour Romania si Green Group aniverseaza patru ani de operare a sistemului de colectare selectiva a deseurilor – SIGUREC – prin intermediul caruia, clientii Carrefour au colectat in total peste 16 milioane bucati deseuri PET, doze si sticla si peste 4.500 de tone deseuri de echipamente electrice, electronice, hartie si carton.

Cu aceasta ocazie, cei doi parteneri, anunta lansarea unui nou serviciu: colectarea uleiului alimentar uzat pe baza de recompensa, disponibil in toate cele 21 de statii de colectare selectiva Sigurec din proximitatea magazinelor Carrefour.

Clientii pot aduce la statiile Sigurec uleiul uzat in sticle de plastic transparent (recipienti PET), cantitatea minima primita fiind 1 kilogram, iar maxima 4 kilograme. Uleiul trebuie sa fie filtrat, curat, fara depuneri de resturi alimentare sau apa. La preluare, uleiul este cantarit si in functie de cantitate, se elibereaza un voucher valoric ce poate fi folosit ca reducere la cumparaturi, valoarea unui kilogram de ulei alimentar uzat fiind de 0,50 lei. Uleiul colectat se duce spre procesare, pentru a fi transformat in biodiesel, un combustibil prietenos cu mediul inconjurator.

“Ideea din spatele Sigurec a fost aceea de a promova un sistem de colectare selectiva care le ofera incredere oamenilor ca deseurile lor reciclabile ajung unde trebuie, adica in fabricile de reciclare si nu in gropile de gunoi. Parteneriatul cu Carrefour, care ne permite amplasarea statiilor in parcarile hipermarketurilor si oferirea voucherului care poate fi folosit ca reducere la cumparaturi, este cu atat mai valoros cu cat reusim impreuna sa promovam un comportament responsabil fata de mediu: consumi, colectezi si scapi de lucrurile pe care nu le mai folosesti, apoi benefeciezi de discount la cumparaturi, donezi sau colectezi puncte verzi. Ne dorim ca toti consumatorii sa priveasca deseurile reciclabile ca fiind resurse pentru ei”, a declarat Doinita Mihai, Project Manager Sigurec.

Sigurec este cea mai inteligenta infrastructura pentru colectarea selectiva a deseurilor. Aici, oamenii pot aduce majoritatea deseurilor reciclabile pe care le genereaza in gospodarie, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticla sau doze de aluminiu, pana la hartie, carton, echipamente electronice, lampi, becuri si baterii. In schimbul deseurilor, statiile Sigurec elibereaza pe loc vouchere valorice care pot fi folosite ca reduceri la cumparaturi in Carrefour, valoarea acestora fiind calculata in functie de tipul si cantitatea deseurilor aduse.

In decursul a 4 ani de zile, prin intermediul celor 21 de statii de colectare selectiva Sigurec, amplasate in proximitatea magazinelor Carrefour, clientii au colectat in total:

  • peste 16 milioane de unitati deseuri de tip PET, doze de aluminiu si sticle
  • peste 4.500 de tone de deseuri electrice, electronice, hartie si carton

Pentru ca oamenii au inceput din ce in ce mai mult sa constientizeze impactul negativ pe care il genereaza aceste deseuri asupra mediului inconjurator (1 litru de ulei alimentar aruncat la chiuveta poate polua pana la 1 milion de litri de apa), dar si faptul ca aceste deseuri au valoare, clientii Carrefour pot beneficia acum de acest nou serviciu, si anume colectarea uleiului alimentar uzat. (A.D.).

 

 

Tag-uri: , , , , , , , ,
Concordia 2%
Roalimenta
IMM Responsabil Social
CSR Nest
CRCA
Concordia - brutaria
Global Compact Romania
CSR Academy

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031