CeRe dă startul înscrierilor la G3P

Centrul de Resurse pentru Participare Publică a dat startul înscrierilor în cadrul ediției 2018 a Galei Premiilor Participării Publice (G3P).

În fiecare an, la Gala Premiilor Participării Publice, sunt aduși pe scenă cetățeni și organizații care reușesc să încline balanța puterii, participând la luarea deciziilor publice.

La Gală se poate înscrie orice cetățean, grup de cetățeni, organizație sau grup de organizații care a desfășurat activități de advocacy prin care a reușit să influențeze o decizie publică. De asemenea, se poate înscrie la Gală orice instituție publică care, înainte de a lua o decizie, a consultat comunitatea afectată.

Aplicanţii sunt invitaţi să completeze formularul online până pe 15 februarie. Evenimentul este organizat anual de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi îi va premia pe 19 aprilie 2018 pe oamenii şi organizaţiile care au influenţat procesul decizional şi au contribuit astfel la rezolvarea unor probleme din jur precum: lipsa de echitate şi nedreptăţile la adresa cetăţenilor din sistemul de sănătate şi educational, măsurile iresponsabile şi abuzive care vizează mediul înconjurător, lipsa de tranparenţă decizională în modul în care se cheltuiesc banii publici sau în legătură cu decizii care au impact major pentru cetăţeni aflaţi în diverse situaţii de vulnerabilitate.

La ediţia din 2017, oamenii din comuna Pojorâta au dat în judecată administraţia locală pentru decizia de a construe o groapă de gunoi lângă localitate, elevii din Constanţa au pus presiune pe Ministerul Educaţiei pentru acordarea gratuită a manualelor şcolare pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a, iar oamenii din comuna Merişani au determinat primăria să cureţe apa din sursele de alimentare, care era un pericol pentru sănătatea locuitorilor. Totodată, Asociaţia Dăruieşte Viaţă a oprit la timp Primăria Capitalei din cheltuielile nejustificat de mari pentru aparatură medicală în spitale, iar Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş a implicat în mod real tinerii în elaborarea unor strategii publice care-i privesc direct pe cei din categoriile respective de vârstă. (A.D.).

2018-01-21T21:35:54+00:00 January 22nd, 2018|ONG [track]|

About the Author:

Categories