Concordia a organizat cea de-a patra ediție a Concertului Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“

Organizația Umanitară Concordia a organizat pe 4 octombrie, principalul eveniment de strângere de fonduri al anului, Concertul Caritabil „Pentru ca poveștile triste să aibă un final fericit!“, la Teatrul ODEON din București.

Evenimentul a ajuns deja la a patra ediție, iar toate fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea Centrelor de zi pentru copil și familie din Ploiești, un tip de proiect social care prin serviciile sale integrate reușește să ajute familiile dezavantajate să iasă din cercul sărăciei extreme. Centrele de zi sunt pentru Concordia o direcție strategică de dezvoltare în zonele sărace ale României, atât timp cât există parteneri la nivel local care să își dorească o astfel de intervenție.

„Evenimentul de astăzi face referire la importanța centrelor de zi cu servicii sociale integrate pentru copil si familie pe care Concordia le-a dezvoltat. Casa Cristina este poate cel mai aproape de sufletul meu și îmi dau seama de eficiența acestei intervenții, văzând progresele copiilor, având în vedere mediul de unde provin și cât de dedicate sunt mamele, trei ani mai târziu, să își țină copii aproape. Felicit Concordia pentru că, în ciuda dificultăţilor economice, a legislaţiei impredictibile, precum şi a crizei forţei de muncă, ştie să îşi ducă mai departe misiunea fără abatere, oferind un viitor copiilor noştri.“, a declarat Alteța Sa Regală Principesa Maria a României în deschiderea evenimentului.

Costumul popular pe care ASR Principesa Maria l-a purtat în cadrul evenimentului face parte din colecția de Costume Populare a reginei mamă Elena și este inclus în colecția de costume populare a Familiei Regale.

“Misiunea Organizației Umanitare Concordia este impresionantă. La fel ca și angajamentul tuturor celor care își dedică viața sau sprijinul financiar pentru integrarea socială, educațională și – pe termen lung – profesională a copiilor, ale căror origini familiale sau pierderi personale nu le-au oferit un început ușor în viață.” a afirmat Excelența Sa Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București.

Oaspeți de seamă, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României, Excelența Sa Doamna Isabel Rauscher, Ambasadorul Austriei la București și 300 de invitați au fost spectatorii unui concert excepțional, susținut de Irina Sârbu Band: jazz și muzică românească interbelică. Pe scena Teatrului Odeon au mai urcat Ansamblul de dansuri populare, condus de Domnul Profesor George Grama și trupa LittleImpro, prima trupă de teatru de improvizație pentru copii din România.

„40% din copii din școală sunt analfabeți funcționali, 1 din 11 copii se culcă seara înfometați, 25% dintre tinerii de azi nu sunt cuprinși nici în sistemul educational și nici angajați pe piața muncii și sunt copii care merg zilnic până la opt kilometri ca să ajungă la școală. Noi reușim ca, prin intervențiile realizate în centrele noastre de zi să păstrăm familia unită și să dăm copiilor șansa de a crește sănătoși, împreună cu părinții, fără a fi în pericol să fie abandonați sau să renunțe la școală din cauza sărăciei. Și astă seară vă cer să vă implicați în susținerea centrelor de zi, precum Casa Cristina, centre care au în vedere aceste statistici“, a spus Diana Certan, Reprezentant al Conducerii Executive Concordia România. (A.D.).

 

 

 

2018-10-09T15:54:30+00:00 October 5th, 2018|ONG [track]|

About the Author:

Categories