Crucea Roșie și Electrica lansează proiectul Solferino

Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6, cu ajutorul finanțării din partea companiei Electrica S.A. și cu implicarea angajaților acesteia, lansează proiectul „Solferino – Ateliere de reciclare creativă”.

„În fiecare an, tone de produse textile, care ar putea fi reutilizate sau reciclate, sunt aruncate împreună cu deșeurile menajere, crescând gradul de poluare a mediului înconjurător. Prin acest proiect, Crucea Roșie își dorește să crească gradul de conștientizare asupra consumului de resurse și să sprijine comunitățile defavorizate prin donarea hainelor colectate și recondiționate în cadrul atelierelor la care vor participa angajați ai companiei Electrica, alături de bucureștenii interesați”, spune Ana Derumeaux, manager de proiect.

Proiectul are doua componente, prima vizând informarea și educarea membrilor comunității pentru a deveni mai responsabili cu privire la resursele folosite în producerea textilelor și durata folosirii lor. Spre exemplu, pentru producerea unui singur tricou nou de bumbac se folosesc 2.700 litri de apă, la care se adaugă consumul de energie nu doar pentru producerea tricoului, dar și pentru transport și comercializare. Locuitorii Bucureștiului vor fi invitați să participe la o serie de 11 ateliere pe tema reutilizării și reciclării creative a articolelor textile pe care nu le mai folosesc.

Cea de-a doua componentă a proiectului, presupune donarea hainelor/textilelor reciclate spre folosul persoanelor fără adăpost, copiilor instituționalizați și căminelor de bătrâni. Îmbrăcămintea reutilizabilă va ajunge la cei aflați în nevoie prin implicarea voluntarilor Crucii Roșii. (A.D.).

 

 

2018-10-19T11:04:19+00:00 October 11th, 2018|ONG [track]|

About the Author:

Categories