”Fericiți la adânci bătrâneți” – o campanie socială pentru bătrânii României

În perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2018, Fundația Principesa Margareta a României împreună cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor derulează campania ”Fericiți la adânci bătrâneți”.

Prin aceasta, cele două organizații își propun să atragă atenția publicului cu privire la situația vârstnicilor din România și problemele cu care aceștia se confruntă. Campania are și o componentă de strângere de fonduri în sprijinul bătrânilor care nu mai au pe nimeni. Oricine poate dona prin trimiterea mesajului ”SINGUR” prin SMS la numărul 8844.

În România, 1 din 2 vârstnici sunt afectați de singurătate, sentiment ce conduce la efecte dezastruoase asupra sănătății fizice, psihice și a calității vieții acestora. Mai mult, fenomenul îmbătrânirii atrage marginalizarea şi excluderea socială a vârstnicilor. De aceea, Fundația Principesa Margareta a României își propune să răspundă nevoilor vârstnicilor prin programe sociale menite să aline singuratatea, să combată izolarea socială, să reducă sentimentul de inutilitate și efectele aferente.

În prezent, 1 din 6 persoane are peste 65 de ani, reprezentând 17% din populația României și se estimează că în anul 2050 persoanele cu vârste de peste 65 de ani vor reprezenta peste 30% din totalul populaţiei.

Timp de 3 luni, spotul campaniei va rula pe mai multe stații TV și radio, iar în promovarea cauzei bătrânilor singuri și vulnerabili s-au alăturat Radio România, Zenith Media, Tribal Worldwide România, Revista Cariere, HR Manager, Revista Alphega, Magic FM, Revista Unica, Blitz Media, Mega Mall România, Shopping City Timișoara, City Park Mall Constanța. (A.D.).

 

 

 

 

2018-09-10T15:05:44+00:00 September 3rd, 2018|ONG [track]|

About the Author:

Categories