Fundatia Ciprian Marica pregateste artisti in Laboratorul Vocational

Cea de-a doua promotie a proiectului educativ “Laborator Vocational”, dezvoltat de Fundatia Ciprian Marica a debutat la inceputul lunii aprilie, oferind publicului un spectacol memorabil.

Proiectul “Laborator Vocational” a fost lansat de catre Fundatia Ciprian Marica in luna iunie 2016. In parteneriat cu Scoala Gimnaziala nr. 1 Buftea, fundatia ofera elevilor cursuri gratuite de actorie, canto, vorbit in public, scriere creativa, matematica, informatica, desen si pictura. Scopul proiectului este dezvoltarea personala si descoperirea vocatiei a acestora.

La fiecare 3 luni, o noua serie de absolventi isi face oficial debutul in lumea artistica. Prin discursuri, picturi sau piese de teatru scrise special pentru ei, copiii dau glas problemelor care ii preocupa, profitand de atentia adultilor.

Cea de-a doua promotie a proiectului a sensibilizat auditoriul prin discursuri motivationale. Acestia au demonstrat ca in ciuda varstei fragede observa cu atentie mediul inconjurator, aratandu-si indignarea fata de conditiile in care sunt tinute animalele in adaposturi sau gradini zoologice, militand pentru dreptul la viata prin stoparea terorismului si sustinand libertatea de a alege o viitoare cariera in functie de talent si vocatie.

Mesaje precum “suntem doar copii”, “stresul dauneaza grav sanatatii” si “cu totii avem un suflet” au fost rostite intr-un singur glas in cadrul piesei de teatru “Un cuvant de spus”. Absolventii cursului de actorie s-au inspirat din viata cotidiana a unui elev si au propus schimbari in cadrul sistemului de invatamant, considerand ca sistemul actual de notare nu-i reprezinta. In acelasi timp copiii au vrut sa atraga atentia asupra unui fenomen in dezvoltare, aratand consecintele extrem de grave ale bullying-ului.

“Uneori viata ne invata ca intelepciunea nu vine neaparat odata cu inaintarea in varsta. Acesti copii sunt un model de profunzime si sensibilitate. Cred ca avem de invatat de la ei. Voi continua parteneriatul cu Scoala Gimnaziala nr. 1 Buftea si voi extinde proiectul Laborator Vocational si in alte scoli”, spune Ciprian Marica. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

2017-04-05T13:20:28+00:00 April 5th, 2017|ONG [track]|

About the Author:

Categories