Categorized | ONG [track]

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei lanseaza grantul “Metoda Generatii”

foto fpmr

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei invita centrele de zi pentru copii ce provin din medii defavorizate din Bucuresti si Ilfov sa aplice pentru grantul “Metoda Generatii”. Finantarea are ca scop atragerea varstnicilor din comunitate ca voluntari in sprijinul copiilor, in activitatile socio-educative ale centrului selectat.

Grantul se acorda cu scopul de a implementa metodologia intergenerationala in cadrul centrului de zi, pe perioada unui an calendaristic. Valoarea totala a grantului este de 8.000 euro, din care 4.000 euro vor fi stransi in cadrul unei campanii de fundraising organizata de centru impreuna cu Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Programul national “Generatii” dezvolta centrele de zi educationale de tip afterschool in centre intergenerationale, mobilizand persoanele varstnice din comunitate sa activeze ca voluntari si implicand membrii comunitatii in sustinerea centrului.  Centrul intergenerational aduce impreuna persoane apartinand mai multor generatii şi devine cadrul in care copiii proveniti din familii sarace si voluntarii varstnici socializeaza, invata lucruri noi, se ajuta reciproc. Varstnicii din comunitate, doritori sa ofere din timpul lor, dispusi sa isi impartaseasca experienta si competentele, pot deveni voluntari seniori in cadrul centrului care implementeaza metoda de lucru intergenerationala. Voluntarii seniori sprijina copiii in realizarea temelor scolare, organizeaza si participa cu ei la diferite activitati socio-educative, ateliere creative sau cluburi vocationale.

In perioada 2015-2016, un numar de 10 centre sociale din tara au implementat metoda intergenerationala dezvoltata de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. In anul 2017, Metoda Generatii va fi extinsa in judetele Bacau, Brasov si in Bucuresti.

Documentele necesare pentru selectie vor fi trimise pana la data de 5 mai 2017. (A.D.).

 

Tag-uri: , , , ,
CRCA
CSR Nest
IMM Responsabil Social
Global Compact Romania
Roalimenta
Concordia - brutaria
CSR Academy
Concordia 2%

Urmareste-ne pe Facebook

aprilie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930