Habitat for Humanity Romania construieste 40 de case in doar 5 zile

300 de motociclisti vor munci la realizarea fundatiilor pentru cele 40 de locuinte, in evenimentul Bikers for Humanity.

Peste 300 de motociclisti, care fac parte din 27 de cluburi din toata tara, isi dau intalnire la Bacau, in acest sfarsit de saptamana (17-19 iunie), pentru a ajuta la realizarea fundatiilor pentru cele 40 de locuinte pe care Habitat for Humanity Romania le construieste in proiectul BIG BUILD 2016. Evenimentul, numit Bikers for Humanity, devine cea mai mare mobilizare a comunitatii moto pentru o cauza sociala.

Cei 300 de motociclisti vor sosi vineri seara pe santierul din Bacau si vor campa in spatiul dedicat de langa santier, iar sambata vor munci, alaturi de familiile beneficiar si specialistii Habitat for Humanity Romania, la realizarea fundatiilor. Duminica, incepand cu ora 11:30, vor saluta bacauanii intr-un tur al orasului.

Evenimentul Bikers for Humanity este la prima editie si este initiat de realizatorul radio, Cristian Hrubaru, care s-a implicat si anul trecut alaturi de Habitat for Humanity Romania in ajutorarea a opt familii din Bacau.

Bikers for Humanity face parte din proiectul BIG BUILD 2016, prin care organizatia ajuta 40 de familii cu venituri mici sa aiba o casa simpla, decenta si accesibila. Intre 3 si 7 octombrie, impreuna cu 800 de voluntari, Habitat for Humanity Romania va construi 40 de case in doar 5 zile, la Bacau, pentru a sarbatori Ziua Mondiala a Locuirii si 40 de ani de la infiintarea organizatiei in lume. BIG BUILD 2016 va deveni cel mai mare eveniment de constructie accelerata si voluntariat din Europa.

Cei 800 de voluntari vin din 15 tari (SUA, Canada, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc.) si din companiile romanesti: Kaufland Romania, Dedeman, Holzindustrie Schweighofer, Ariston si Siniat, care sprijina proiectul si cu importante contributii financiare. (A.D.).

 

Familiile care vor beneficia de locuintele noi din Bacau trebuie sa fie in nevoie de o locuinta decenta, trebuie sa munceasca un numar de ore la casele din noua comunitate si sa returneze catre Habitat for Humanity Romania costul locuintei la pretul materialelor de constructie, pe o perioada de 20 de ani, in rate lunare fara dobanda, fara profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 40 de ani in 70 de tari din intreaga lume, responsabilizeaza familii le beneficiar si asigura fondurile pentru constructia si renovarea de locuinte pentru alte familii dezavantajate. (A.D.).

 

 

 

2016-06-17T12:37:11+00:00 June 17th, 2016|ONG [track]|

About the Author:

Categories