Categorized | ONG [track]

Hope and Homes for Children a deschis casa de tip familial cu numarul 100

Casa Speranta_06_Foto Alex Paun

Fundatia Hope and Homes for Children, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sectorul 3, a inaugurat casa de tip familial „Speranta”, in care vor locui opt copii care provin din Centrul de Plasament „Crinul Alb”.

Aceasta este casa de tip familial cu numarul 100 pe care Hope and Homes for Children a construit-o si dat-o in folosinta de la inceputul activitatii sale in Romania, in 1998. Procesul de inchidere a Centrului de Plasament „Crinul Alb” de catre Hope and Homes for Children si DGASPC Sectorul 3 a inceput in anul 2015 si a inclus un set de actiuni comune, atat in perioada premergatoare mutarii, cat si dupa mutare.

Cei 8 copii de la Centrul de Plasament „Crinul Alb” din Sectorul 3 locuiesc, incepand cu 18 iulie in noua lor casa, Casa „Speranta”, o cladire pe un singur nivel, cu patru dormitoare, o camera de zi, doua bai si o bucatarie, toate foarte spatioase, primitoare si adaptate nevoilor lor.

Toate casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children le ofera copiilor si tinerilor un mediu cat mai apropiat de cel familial. Intr-o astfel de casa traiesc maximum 10-12 copii care se bucura de gazduire, ingrijire, educatie, sprijin emotional si consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viata independenta.

Odata cu finalizarea constructiei si darea in folosinta, Hope and Homes for Children doneaza casele de tip familial partenerului cu care colaboreaza, in acest caz DGASPC Sector 3, dar continua sa aplice planurile de acomodare, pregatite impreuna cu membrii de personal pentru fiecare copil in parte si sa monitorizeze, pe termen lung, copiii si membrii de personal, pentru a se preintampina proactiv eventualele probleme.

“Daruim casuta acestor copii minunati, si pentru asta multumim celor care ne-au sprijinit in acest demers. Multumim Directiei pentru Protectia Copilului Sectorul 3, unde am gasit deschidere si abordare inovatoare in lucrul cu copiii si Primariei, careia ii solicitam in continuare ajutorul pentru a inchide si Centrul de plasament ”Pinocchio”, cu 25 de copii. Suntem astfel la un pas distanta de a avea si in Sectorul 3 o infrastructura de servicii sociale de tip rezidential care sa se apropie cat mai mult de un model familial”, a declarat Bianca Stegeran, director national adjunct al Fundatiei Hope and Homes for Children. (A.D.).

 

 

 

 

Tag-uri: , , , , ,
CRCA
Concordia 2%
CSR Nest
CSR Academy
Global Compact Romania
IMM Responsabil Social
Concordia - brutaria
Roalimenta

Urmareste-ne pe Facebook

octombrie, 2017
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031