HOSPICE Casa Sperantei si Universal Music România lanseaza Imnul Optimismului

La aniversarea de 25 ani de activitate, HOSPICE Casa Sperantei a dat startul Campaniei “Academia de Optimism“, o platforma de e-learning si de strângere de fonduri (www.academiadeoptimism.ro) si, alaturi de Universal Music România, lanseaza Imnul optimismului, un proiect All Stars, cu artisti din portofoliul casei de discuri.

Liviu Teodorescu, Nicole Cherry, Alina Eremia, Lora, Dorian Popa, Doru Todorut (Deepcentral), Sore, Giulia se numara printre artistii MediaPro Music/Universal Music care au inregistrat piesa “Imnul Optimismului” in studioul HaHaHa Production.

“Unul dintre primii pacienti ingrijiti de HOSPICE a fost un tânar, Ciprian. Atunci când el a plecat dintre noi, mama lui, a venit la mine si mi-a dat un carnetel pe care Ciprian il lasase special pentru mine. Pe prima lui pagina, Ciprian mi-a scris: «Promite-mi, te rog, ca vei fi mereu prietenul meu. Eu promit.» Astfel de cuvinte, trairi si momente sunt cele care m-au facut sa merg mai departe”, a spus Graham Perolls, fondatorul HOSPICE Casa Sperantei.

La inceputul anilor ’90, conceptul de ingrijire paliativa era complet necunoscut in Romania. HOSPICE Casa Sperantei si-a inceput activitatea in 1992, cu o mica echipa, la Brasov. Ajutorul organizatiei se indrepta atunci catre cei aflati la finalul vietii, dupa o lunga suferinta si lupta cu un diagnostic necrutator. In timp, ingrijirea paliativa a inceput sa se adreseze tuturor persoanelor cu boli incurabile sau diagnostice grave, cu prognostic limitat de viata. Echipa HOSPICE Casa Sperantei s-a marit, iar organizatia a inaugurat, tot la Brasov, in 2002, primul centru cu servicii integrate de acest tip din tara. Peste 12 ani, HOSPICE avea sa infiinteze un centru similar, mult mai incapator, la Bucuresti.

Dupa un sfert de secol de activitate, HOSPICE Casa Sperantei dezvolta un centru socio-medical la Adunatii Copaceni. Proiect unic in Europa de Est, acest centru va oferi clipe de neuitat pentru copiii care sufera de o boala incurabila si va contribui simtitor la imbunatatirea calitatii vietii acestora. Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revolutionare, prin tehnologie, HOSPICE Casa Sperantei isi doreste ca acest centru sa devina in cel mai scurt timp un punct de referinta in ingrijirea paliativa mondiala. (A.D.).

 

 

 

 

 

 

2017-06-09T15:49:26+00:00 June 12th, 2017|ONG [track]|

About the Author:

Categories