Program de finantare pentru cresterea nivelului educational al elevilor din clasele primare

USAID, AusAID si World Vision au lansat un program de finantare, All Children Reading Competition, destinat stimularii gandirii inovative si, in general, cresterii nivelului educational al elevilor din clasele primare. Programul se adreseaza in principal organizatiilor neguvernamentale, Romania aflandu-se pe lista tarilor eligibile. Suma maxima acordata pentru un proiect este 300.000 USD, pentru o perioada de implementare de maxim 2 ani. Donatorii estimeaza ca in cadrul acestui apel de propuneri vor fi finantate aproximativ 25 de proiecte. Din grupul tinta vizat de program fac parte inclusiv copiii cu nevoi speciale/dizabilitati, profesorii, managerii educationali, parintii. Aplicatiile se trimit prin email, in format Word sau .pdf, la adresa allchildrenreading@usaid.gov. Data limita de trimitere a proiectelor este 31 ianuarie 2012.

In linii mari, proiectele vor urmari:

 • elaborarea de materiale/produse inovative de predare si invatare pentru elevi si facilitarea accesarii acestor materiale la scara larga;
 • promovarea de tehnici inovative pentru cresterea abilitatilor de citire ale elevilor;
 • elaborarea de studii, cercetari, strategii pentru imbunatatirea procesului decizional educational, cresterea nivelului de transparenta si responsabilitate in educatie.

Contributia solicitantului este incurajata, dar nu obligatorie si poate fi inclusiv in natura (la capitolul de resurse umane, de exemplu). Orice venit generat in proiect trebuie folosit in scopul proiectului. O organizatie poate depune maxim doua proiecte, cu manageri de proiect diferiti si care abordeaza problematici diferite. Puteti adresa intrebari de clarificare la aceeasi adresa de email, pana la 3 ianuarie 2012. Detalii, aici.

2013-03-16T00:03:40+00:00 December 22nd, 2011|COMUNITATE, ONG [track]|

About the Author:

Comments

 1. Plesa Eliza says:

  Sunt presedinte al unei organizatii non-guvernamentale, iar eu si asociatii mei – un sociolog si un jurnalist- dorim sa abordam acest program de finantare. Laura Elena Ion, sociolog, in prezent inspector de specialitate la o Directie de asistenta sociala si protectie a copilului , lucreaza cu scolari cu mari probleme in ceea ce priveste educatia si pregatirea scolara.
  Am dori sa ne dati citeva detalii, cu ce am putea sa incepem, de ex, de unde putem lua cererea de finantare, etc.
  Va multumesc, Eliza Plesa
  Asociatia Daruieste un zambet
  tel.0721667737

  1. radu says:

   Pentru detalii am oferit link-ul programului la finalul articolului. Bafta!

Categories