Proiectul „CareerProgramme – Going Beyond Borders” a ajuns la final

Pe parcursul derularii „CareerProgramme – Going Beyond Borders” (finantat de Uniunea Europeana), printr-un parteneriat strategic, intre 1 septembrie 2015 – 31 august 2017, profesionistii Fundatiei OTP Fáy András au dezvoltat OK Career Programme, ce ofera solutii concrete tinerilor pentru rezolvarea nevoilor identificate pe piata fortei de munca.

Modulul de formare inovator si interactiv, bazat pe metodologia de auto-dezvoltare, este format din mai multe componente:

  • CareerSchool, pentru elevi cu varste cuprinse intre 13-14 ani;
  • CareerCoach, pentru elevi cu varste cuprinse intre 17-18 ani.

Scopul acestor module de formare consta in accentuarea constiintei de sine a elevilor, astfel incat, pe baza abilitatilor si a competentelor personale, sa poata identifica cele mai potrivite oportunitati de cariera. OK Career Programme este disponibil nu numai pentru elevii din Ungaria, dar si pentru copiii si tinerii din Romania. In urma unui studiu care a fost realizat in tara cu scopul identificarii nevoilor si dorintelor elevilor, trainerii Fundatiei Dreptul la Educatie au desfasurat cursurile si in Romania. CareerSchool a inclus trei sesiuni de training a cate patru ore fiecare, cu o sesiune de consiliere parentala, in timp ce CareerCoach a inglobat  patru sesiuni de training a cate patru ore.

In cei doi ani, 950 de tineri au participat la cursurile de orientare in cariera, dintre care 500 de elevi de gimnaziu din Ungaria si 450 din Romania. Totodata, mai multe grupuri de elevi s-au inscris deja pentru urmatorul an scolar.

“Proiectul nu doar ca va continua, dar se va dezvolta cu vigoare. Acest proiect a fost punctul de plecare pentru deschiderea centrului nostru educational din Bucuresti, pe care il vom inaugura in viitorul apropiat. Asadar, in curand, vom putea sa primim elevi in propria noastra institutie. Bineinteles, in paralel, trainerii nostri vor continua sa predea in restul tarii, in incercarea de a tine pasul cu cererea tot mai mare din partea scolilor din intreaga tara pentru cursurile de cariera. Speram sa putem oferi aceste traininguri si in limba engleza cat mai curand, intrucat Career Programme are o versiune adaptata pentru elevii din Ungaria si una pentru elevii din Romania, care a fost tradusa in engleza. In viitor, adiacent activitatilor curente ale fundatiei Dreptul la Educatie vom aborda si alte arii: cunostinte si aptitudini antreprenoriale si abilitati manageriale”, spune László Diósi, presedintele Fundatiei Dreptul la Educatie. (A.D.).

2017-08-31T19:08:20+00:00 September 1st, 2017|ONG [track]|

About the Author:

Categories