Fundatia Orange sprijina accesul la cultura al nevazatorilor din Constanta

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta (MINAC) a finalizat proiectul ArheoTACT, prin intermediul caruia este facilitat accesul persoanelor cu deficienţe de vedere la patrimoniul istoric si arheologic al Dobrogei. Proiectul a primit finantare in valoare de aproximativ 49.000 de euro din partea Fundatiei Orange.

In cadrul proiectului a fost creata o infrastructura de muzeu (covoare tactile, replici si modele tactile, ghiduri de expozitie si etichete tiparite in alfabet Braille) si o infrastructura media specifica (fiecare muzeu participant a fost dotat cu tablete si audio-ghiduri ce au instalate programe specifice; la muzeele din Constanta, Histria si Mangalia au fost instalate calculatoare cu programe – cititoare de text JAWS; a fost construit un website dedicat, www.arheotact.ro, de unde se pot descarca ghidurile expozitiilor muzeelor participante si alte informatii etc.).

De asemenea, a fost pus in aplicare un program de educatie non-formala conceput pentru copii si persoane adulte cu deficiente de vedere, prin organizarea workshop-ului denumit “Vibratia formelor”, ce a cuprins doua ateliere de lucru distincte dar complementare: Atelier de pictura Ebru si Atelier de restaurare ceramica.

Proiectul este câstigator in cadrul programului de finantare „Lumea prin Culoare si Sunet” – editia 2016, organizat de Fundatia Orange. (A.D.).

 

2017-08-21T19:19:50+00:00 August 22nd, 2017|C S R|

About the Author:

Categories