Press Enter / Return to begin your search.

nONGuvernamental

Stiri CSR / Stiri ONG

Romania in negocieri pentru EEA – Norway Grants. Acordurile vor fi semnate la inceputul lui 2012

Un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Europene releva inceperea negocierilor care preced semnarea Memorandumurilor de intelegere pentru Mecanismul financiar SEE si Mecanismul financiar norvegian 2009 -2014. O prima runda de discutii a avut loc ieri la sediul MAEur intre delegaţia Romaniei, condusa de ministrul afacerilor europene Leonard Orban, o delegatie a Ministerului Afacerilor Externe din Norvegia si reprezentanti ai Biroului Mecanismului Financiar SEE de la Bruxelles. S-a discutat despre:

  • calendarul tratativelor pentru stabilirea domeniilor ce urmeaza a fi finantate
  • alocarile financiare pentru fiecare dintre domeniile vizate

Orban se grabeste. Vrea ca programele sa se lanseze in semestrul I
Potrivit informatiilor oficiale, cele  doua memorandumuri de intelegere vor fi semnate in prima parte a lui 2012. Leonard Orban e hotarat si optimist: „Suntem pregatiti sa incheiem procesul de negociere cat mai curand, astfel incat implementarea efectiva a celor doua acorduri sa poata incepe in cursul semestrului I al anului viitor. Bazandu-ne pe utilizarea fondurilor nerambursabile acordate de SEE in perioada 2004-2009, avem motive intemeiate sa facem tot ceea ce este necesar pentru ca si asistenta pentru intervalul 2009-2014, care este semnificativ mai mare, sa poata ajunge cat mai repede la beneficiarii romani”.

MAEur va crea o structura pentru gestionarea programelor
EEA – Norway Grants 2004-2009 au fost gestionate in Romania de Ministerul Finantelor Publice, prin Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS). Printr-o decizie a Guvernului Romaniei din 12 octombrie 2011, Ministerul Afacerilor Europene a preluat responsabilitatea negocierii si pregatirii implementarii in Romania a celor doua Mecanisme. In acest scop, MAEur a anuntat ca va crea o structura dedicata gestionarii programelor.

UPDATE: ONG-urile, firmele, institutiile interesate cu siguranta sa aplice ar putea consulta cele 12 sectoare prioritare si cele 32 de arii programatice din care vor fi selectate, la nivelul fiecarui stat beneficiar, domeniile de finantare. Sectoarele si ariile de finantare sunt detaliate aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.